Antikvár Szakkönyvek Boltja
  Főoldal » Katalógus » Földrajz, útleírás, térkép » Bejelentkezés és személyes beállítások  |  Kosár tartalma  |  Megrendelés   
Gyorskeresés
 

Összetett keresés
Kategóriák
Közösség
Csatlakozzon!

Aktuális információkért kövessen bennünket a Facebookon!

Facebook
 
Iraki tájak, iraki emberek - Szurovy Géza 940 Ft

Iraki tájak, iraki emberek

Szurovy Géza (Szerző)

Könyvünk szerzője, Dr. Szurovy Géza megalapította és kilenc évig vezette a Baghdad Egyetem műszaki fakultásának olajbányászati tanszékét, Irak történelmének válságos időszakában,amikor mindennél égetőbb kérdés volt jó szakemberek felnevelése az egészséges nemzeti olajipar megteremtéséhez. Szurovy professzort munkájának legkevésbé hivatalos, de talán legnagyobb elismeréseként mindenütt a tanítókat megillető tiszteletteljes barátsággal fogadták. Előtte nyíltan szóltak az arabok, megnyíltak a kurd házak ajtai. Eközben csak kevés utazónak megadatott mélységekig megismerte Közép-Kelet életét és könyvével nem mindennapi tapasztalatai, ismeretei részesévé tesz minket is.

Szurovy professzorral bejárjuk Irak és Irán romvárosait, az ásatások színhelyeit, felidézve az ókor történelmének nagy eseményeit. Megismerkedünk az iszlám kultúrával és építészeti remekeivel, majd a közelmúlt harcaival, az iraki forradalommal, polgárháborúkkal és a szabadságszerető kurd nép hősies küzdelmeivel. A még ma is feszültséggel teli kurd kérdést Szurovy professzor a leghitelesebb források, a kurd vezetőkkel folytatott beszélgetései alapján tárja elénk.

Miként Közép-Kelet történelmének elmúlt hatvan esztendeje, e könyv is elválaszthatatlan az olajtól. Az olajipar nemzetközi hírnevű szakembere utazásaihoz, az iraki tájakhoz és az iraki emberek mindennapi életéhez kapcsolva mutatja be a nagy olajtelepek kialakulását, a belsejükben olajat rejtő geológiai szerkezeteket, azok mozgását és lélegzetelállító méreteit. Megismerjük az olajkutatások izgalmas fordulatokban bővelkedő történetét és a mai kutatási formákat, oly könnyedén és mégis teljességgel, hogy végül már-már mi is a „fúrósok" tolvajnyelvén beszélünk.

A könyv állapota jó.

Kiadó: Gondolat
A kiadás helye: Budapest
A kiadás éve: 1973
Kötéstípus: Vászon
Oldalszám: 298

A könyv raktáron van, szállítás két munkanapon belül lehetséges!
 
 Add a Facebook-hoz
Bevásárlókosár tovább
0 könyv
Könyvajánló tovább
Az internetes kommunikáció informatikai alapjai - Dr. Hosszú Gábor
Az internetes kommunikáció informatikai alapjai - Dr. Hosszú Gábor
1.800 Ft
Akciós könyvek tovább
Das barockportrat in böhmen - Olga Strettiová
Das barockportrat in böhmen - Olga Strettiová
1.980 Ft
1.690 Ft
Információk
Adatvédelem
Információk
ÁSZF
Vevőszolgálat
Könyvfelvásárlás
A következő témájú könyveket keressük megvételre:

Matematika, Fizika, Kémia, Biológia, Felsőoktatási tankönyvek

További információ

Szerzői jog © 2021 Antikvár Szakkönyvek Boltja | Könyvesbolt és online műszaki antikvárium, jegyzetbolt